Struinend over het internet kom ik vaak mooie, leuke of inspirerende artikelen van anderen over huwelijk en seks tegen die ik graag met jullie deel. Niet omdat ik wat heb met deze bronnen, maar omdat jij en je huwelijk er wat aan kunnen hebben!
Dus doe er je voordeel mee, en geniet van de schrijfsels van anderen in deze eerste “Relatie Inspiratie” blog!


Relatiebreuk? Zo voorkom je het! – LoveSync

LoveSync constateert dat uit elkaar groeien vanzelf gaat (!), en roept op om vooral keer op keer te blijven kiezen om onze geliefde lief te hebben. Zo voorkom je een relatiebreuk! (Lees ook: Investeer je in je huwelijk of in je scheiding?)

Het gras is niet groener bij de buren. Het gras is groener waar je het water geeft.


Is jouw liefdestank nog vol? – Happinez.nl

Soms kom je op onverwachte plekken pareltjes van artikelen tegen. Zo ook deze op Happinez.nl: Hoe staat het met de vulling van jouw liefdestank? (Lees ook mijn blogs over de 5 talen van de liefde, en intimiteit)


Waarom ik dol ben op Michelle Obama – Ik ook van jou

Michelle Obama is open en eerlijk, ook over hun huwelijkscrisis. Stoer vind ik dat! Het is dus niet raar als je er samen even niet uitkomt. Zelfs de president van Amerika en de First Lady moeten werken aan hun huwelijk. En met hulp van relatietherapie hebben ze dat geleerd. Lees er alles over op de website van het nieuwe tijdschrift “Ik ook van jou”! (Tip: Nu in de winkels verkrijgbaar en boordevol Relatie Inspiratie!)

In relatietherapie hebben we geleerd hoe we met elkaar kunnen praten als er moeilijkheden zijn. Ik ken te veel jonge koppels die het moeilijk hebben en denken dat er iets mis met ze is. Ik wil dat zij weten dat Michelle en Barack Obama, die een fantastisch huwelijk hebben en veel van elkaar houden, ook aan hun huwelijk werken.

Michelle Obama
Ik ook van jou - Waarom ik dol ben op Michelle Obama
Ik ook van jou – Waarom ik dol ben op Michelle Obama

Marriage365

Is Engels geen probleem voor jou? Kijk dan voor nog meer Relatie Inspiratie ook eens op Marriage365.com, of op hun Instagram, Facebook of Youtube. Ze maken bijna dagelijks grappige, inspirerende filmpjes, blogs of posts. Aanrader!

The 60 Second Blessing – Marriage365

Steeds minder seks

Brits onderzoek laat zien: We hebben steeds minder seks: we willen wel vaker, maar doen het niet.
Zowel RTL Nieuws als het NRC schreven erover. En dat terwijl wetenschappelijk is bewezen dat regelmatig seks echt goed voor je is!
Volgens het onderzoek hebben vooral onze telefoons en social media een negatieve invloed op ons seksleven. (Lees ook: Wat kunnen schermpjes voor je relatie betekenen?)


Gescheiden slapen beter voor je seksleven? – RTL Boulevard

Zelf moet ik er niet aan denken om gescheiden te gaan slapen. Dat voelt op een of andere manier toch als een eerste stap richting uit elkaar gaan πŸ™ . Toch kan ik me voorstellen dat er situaties zijn waarin gescheiden slapen wel een oplossing kan bieden. Bijvoorbeeld als je man (of vrouw) erg snurkt of bepaalde medische situaties. Kijk hier het korte filmpje van RTL Boulevard hierover. Inclusief goed advies van seksuologe Eveline Stallaart:

Het is zo belangrijk dat je zoveel mogelijk huid op huid contact met elkaar hebt!

Eveline Stallaart (seksuologe)
Gescheiden slapen beter voor je seksleven?
Kijk hier het filmpje van RTL Boulevard over gescheiden slapen.

Wat vind je van deze eerste “Relatie Inspiratie”? Laat het me weten in een reactie!

Vertel het verder!