Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

Links

Dit is waar deze blog mee begonnen is. De pagina met links naar goede sites over huwelijk en seksualiteit. Om met jullie te kunnen delen waar mijn vrouw en ik de afgelopen jaren veel aan gehad hebben, zodat jullie er in jullie huwelijk ook wat aan kunnen hebben. (Zie ook zo is het begonnen.)

De meeste links zijn naar Engelstalige pagina’s, maar bovenaan staan ook een aantal Nederlandse. Sommigen hebben meer dan alleen een blog, en zijn ook te volgen op bijvoorbeeld Instagram, Facebook of Youtube. Doe er je voordeel mee!


MarriageCourse en PremarriageCourse

De MarriageCourse (nu ook ONLINE!) is echt een aanrader voor ieder huwelijk! Of je kort getrouwd bent of lang, dit is goed voor ieder huwelijk. 7 avonden tijd voor elkaar, genieten, en elkaar nog beter leren kennen. En nu ook online, wat het allemaal nog veel makkelijker maakt! En helemaal in het Nederlands trouwens.
De vraag is niet: “Hebben jullie dat nodig dan?”, maar: Grijp deze kans om laagdrempelig aan je relatie te werken! Zonder enge groepsgesprekken trouwens.
Een cursus is er altijd wel ergens in de buurt te vinden! Check de site!


De PremarriageCourse is de voorbereiding op jullie huwelijk. Zijn jullie serieus aan trouwen aan het denken, dan is dit wat voor jullie. 5 avonden van elkaar nog beter leren kennen, om goed voorbereid het huwelijk in te gaan samen.


Liefdeskruiden

Liefdeskruiden.nl

liefdeskruiden.nl is een Nederlandstalige christelijke webshop met erotische artikelen. De eigenaars Martin en Ella schrijven ook regelmatig op hun blog interessante artikelen, vaak gerelateerd aan seks. De onderwerpen variëren van Hooglied tot technieken, standjes en striptease. Echt heel veel komt aan bod. Open en eerlijke site die geen onderwerpen uit de weg gaat!


Love Up

LoveUp (voorheen marriageweek.nl) organiseert 1x per jaar een week met relatie evenementen in de periode rond Valentijnsdag, met allerlei activiteiten om op een ongedwongen manier aan je relatie te werken. Leuk initiatief! Zo nu en dan publiceren ze ook een artikel of blog. Je kunt je ook inschrijven voor hun nieuwsbrief.


Deze Nederlandse sites zijn ook noemenswaardig:


Nog meer aanbevolen links (in het Engels)

Marriage365

Met stip bovenaan onze lijst met aanbevelingen: marriage365.com. Echt een aanrader!

Marriage365.com
Making a better marriage by making a better you (één van hun thema’s)

Deze site volgen we niet alleen (onder andere via Instagram), maar we zijn ook “member”, en hebben voor onze eigen relatie en onszelf hele goede ervaringen met de videos en werkbladen die ze aanbieden. Prima voor een date night of gebruik hun boek met vragen tijdens een wandeling of lange autorit. Hun verhaal is erg inspirerend. Zeker de moeite waard om te volgen!


Hot, Holy and Humorous

HotHolyHumorous.com

hotholyhumorous.com is de Engelstalige site van J. Parker. Haar thema is: “Sex and Marriage by God’s design” (Seks en huwelijk zoals God het bedoeld heeft). Ze schrijft boeken, en blogt best vaak. De site bevat een groot aantal erg interessante artikelen, en zijn goed leesbaar. Haar boeken heb ik (nog) niet gelezen. Ze heeft een behoorlijk grote (besloten) facebook groep, welke ook de moeite waard is!


Love Hope Adventure

lovehopeadventure.com is de prachtige site van Keelie en Austin, met onder andere heel veel ideeën voor een datenight, maar daarnaast schrijft en vlogt Keelie over allerlei onderwerpen rondom huwelijk en seks.

LoveHopeAdventure.com
https://lovehopeadventure.com/

Ook hebben ze een shop waarin ze voor een paar euro downloadbare spellen aanbieden.


Get Your Marriage On

https://getyourmarriageon.com/
https://getyourmarriageon.com/

getyourmarriageon.com is een website rondom een aantal apps voor op je telefoon die enorm kunnen helpen om jullie huwelijk op een hoger plan te brengen. Vooral met IntimatelyUs hebben we zelf hele goede ervaringen. Het is een erg diverse app die je helpt om je huwelijk en partner beter te begrijpen, maar ook leuke en sexy spelletjes voor twee heeft.


The Generous Husband

https://www.the-generous-husband.com/2019/04/27/the-other-oral-sex/

the-generous-husband is een Engelstalige site van Paul, waarmee hij je inspireert om als man het onderste uit de kan te halen voor je vrouw. Om, zoals hij het noemt, een “generous husband” te worden: gul, royaal en edelmoedig.

Zijn onderwerpen variëren van advies over het kopen van lingerie voor je vrouw, tot praten over je afgewezen voelen door een weigering van seks.

Het is een “echte mannen site”, en door het enorme aanbod aan artikelen zeker de moeite waard.

Overigens schrijft zijn vrouw ook lezenswaardig op the-generous-wife.com en samen runnen ze ook de website themarriagebed.com/


The XY Code

thexycode.com

thexycode is van dezelfde auteur als “the generous husband”, maar dan gericht op vrouwen. Het thema van deze site is “Decoding the male mind”, wat zoveel betekent als: “het mannelijke brein ontcijferd”.

Ook hier kun je goede artikelen vinden die zeker de moeite van het lezen waard zijn, voor zowel man als vrouw, en ook bijzonder geschikt om het gesprek tussen jou en je man of vrouw op gang te helpen.


One Flesh Marriage

https://www.onefleshmarriage.com

onefleshmarriage is een bijzonder goede site met heel veel blogs en artikelen voor een christelijk huwelijk, geschreven door Brad & Kate.
Het mooie is dat deze site zich niet specifiek richt op mannen of vrouwen, maar voor allebei een heel uitgebreid aanbod heeft. Sommige blogs komen van Brad, andere van zijn vrouw Kate. Ze gaan geen onderwerp uit de weg, en hebben tot doel om christelijke stellen te overtuigen van de mogelijkheden van het huwelijk zoals dat in Efeze 5 beschreven is. Op hun site kun je altijd wel vinden wat je zoekt in hun meer dan 500 (!) artikelen.


Uncovering Intimacy

Uncovering Intimacy is een bijzonder interessante site met veel artikelen, podcasts en diverse surveys over allerlei onderwerpen gerelateerd aan seks. Ook biedt deze site een aantal leuke betaalbare downloads en een online spel “truth or dare”.
De meeste artikelen gaan over het huwelijk en seksualiteit, maar soms maakt de auteur (Jay Dee) een uitstapje naar een ander onderwerp als geestelijke strijd, vrouwen in het ambt en andere theologische onderwerpen.

Deze site volg ik met veel plezier, en leert me regelmatig nieuwe dingen waar ik wat mee kan in ons huwelijk. Aanrader!


To Love, Honor and Vacuum!

tolovehonorandvacuum
Met deze Engelstalige site van Sheila Wray Gregoire ben ik lang geleden begonnen met blogs-lezen. Ze schrijft goede boeken, en blogt over huwelijk, seks, opvoeden en geloof. En ook over de combinatie van die vier. Haar blogs en artikelen zijn echt een aanrader, als je geen problemen hebt met het lezen van Engels. Jammer dat ze de laatste tijd commerciëler is gaan bloggen en soms afgeeft op andere auteurs over dit onderwerp.


Ook noemenswaardig!

Knowing Her Sexually Door vrouwen, voor mannen. Om je vrouw beter te leren begrijpen op seksueel gebied.

christianfriendlysexpositions.com

datingdivas

awaken-love.net

thebettermom.com

fiercemarriage.com

husbandrevolution.com

intimacyinmarriage.com

loveandrespect.com

shaunti.com

the-generous-wife.com

calmhealthysexy.com

themarriagebed.com

Ken je nog goede aanvullingen? Laat het me weten in een reactie, dan kunnen anderen er ook van profiteren!

Vertel het verder!
  • Hoi!
   Dankjewel voor je aanvulling. Wat een mooie blog / site! Ik heb ervan genoten om het te lezen, en ben benieuwd wat je nog meer gaat schrijven. Het verbaast me dat ik je site niet eerder ben tegengekomen 😉 Je link zal ik toevoegen aan de lijst.
   Groetjes!
   Gerben

 1. Hoi Gerben,

  Je hebt zo’n mooie lijst met links, bijna alles wat ik kon bedenken stond er al op. Eentje ontbreekt wat mij betreft nog: http://www.knowinghersexually.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén