Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

5 talen van de liefde

5 talen van de liefde – spreek je de liefdestaal van je geliefde?

Misschien heb je wel eens van “de 5 talen van de liefde” gehoord? Het komt uit het gelijknamige boek, geschreven door Gary Chapman. Door het spreken van de liefdestaal van je geliefde, zal deze zich optimaal geliefd voelen. En reken maar dat dat je huwelijk verbetert!

5 talen van de liefde

In onderstaand filmpje een korte introductie in de 5 talen van de liefde:
bron: Youtube kanaal van Josh & Abi

Josh & Abi over de 5 liefdestalen

In het kort komt het er op neer dat iedereen een “liefdes-tank” heeft. Dat tankje kan gevuld worden door geliefd te worden. En dat kan met 5 verschillende “talen”. Iedereen heeft één of twee liefdestalen die dat tankje het gemakkelijkst kunnen vullen. De andere “talen” vullen dat tankje ook wel een beetje, maar veel minder. Met een vol tankje voel je je optimaal geliefd, en als gevolg daarvan ben je ook het gemakkelijkst in staat liefde te geven.

De 5 talen van de liefde zijn: (bron: liefdestalen.nl)

1. Positieve woorden

Complimenten en opbouwende woorden. Ieder mens houdt meer van positieve woorden dan van kritiek, maar mensen met de liefdestaal ‘positieve woorden’ zijn er extra gevoelig voor. Meer over ‘positieve woorden’

2. Cadeaus

Een bos bloemen met zorg uitgezocht of een zelf gemaakt cadeautje. Waar het geven van een cadeau om gaat, is dat je aan hem/haar denkt. Een aardigheidje kan genoeg zijn. Meer over ‘cadeaus’

3. Dienen (dienstbaarheid)

Het lijkt op het eerste gezicht niet romantisch om de vuilnisbak buiten zetten, maar voor iemand die deze liefdestaal spreekt kan het meehelpen in de huishouding waardevoller zijn dan het ontvangen van complimentjes of een bos bloemen. Meer over ‘dienstbaarheid’

4. Samen zijn (tijd en aandacht)

Samen zijn, leuke dingen doen en aandacht hebben voor elkaars verhaal. Oprecht in elkaar geïnteresseerd zijn. Het is het waardevolle wat je iemand kan geven die deze liefdestaal spreekt. Meer over ‘tijd en aandacht’

5. Lichamelijk contact (lichamelijke aanraking)

Elkaars hand vasthouden, zoenen en omhelzen zijn allemaal manieren om liefde te uiten. Een knuffel, een zoen, een omhelzing, even elkaar aanraken. Het zijn krachtige middelen om de liefdestank van je partner te vullen als hij/zij deze taal spreekt. Meer over ‘lichamelijk aanraking’.

Wat is jouw liefdestaal?

Nieuwsgierig geworden naar jouw liefdestaal? Misschien kun je na deze uitleg al wel bedenken welke dat is. Je kunt ook een online test doen. Nog leuker is de test samen te doen met je geliefde, en de uitkomsten naast elkaar houden. Begrijpen jullie elkaars taal? Hoe zou je die kunnen leren spreken?

Nog moeilijk te begrijpen? Probeer de taal van je geliefde te gaan spreken en zie wat er dan gebeurt! Ik daag je uit!

als je via deze link bij Bol.com bestelt, steun je deze blog!

Vertel het verder!

Vorige

Geen zin in decemberstress straks? Daar kun je NU wat aan doen!

Volgende

Daarom is seks zo belangrijk voor je man!

  1. liefdeskruiden

    Heel belangrijk idd. Je kunt een ander nog zo verwennen, maar als dat niet zij/haar liefdestaal is raakt de tank leeg. ik vergelijk het wel een met een bankrekening waar je steeds weer op stort. Een goed gevulde rekening is voldoende om ook zonder nieuwe storting een tijd van te leven. Vaak is het zo dat waar het mis gaat de persoon die tekort gekomen is in één keer alle schulden wil vereffenen, en dat is niet mogelijk, daar gaat tijd en heel veel praten over het ontstaan van het tekort aan vooraf. Neem alsjeblieft de tijd om samen te komen tot wederzijds begrip van elkaars leifdestaal. Dan kom je er zeker uit.

  2. Tijmen en ik hadden dit boekje gelezen toen we nog verkering hadden. We hebben er zeker wat aan gehad, want er zit hier en daar wel een verschilletje in onze ‘taal’. Dus nutig is het zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén