Gerben Schut

Welkom! Leuk dat je op mijn blog beland bent!
Mijn naam is Gerben, ik ben getrouwd met Judith, en wij hebben 3 kinderen in de tienerleeftijd.

Geloof

Ik geloof in de God van de Bijbel, en dat hij man en vrouw geschapen heeft naar Zijn beeld. Hij is de bedenker van het huwelijk, en het is een prachtig beeld van hoe het ooit zal zijn tussen Gods zoon Jezus Christus en zijn bruid: de gemeente. Ook seks is door God prachtig bedacht om rijkelijk van te genieten binnen de veiligheid en vertrouwen van het huwelijk. Seks hoort bij het huwelijk.

Zegen

Toen wij trouwden (Alweer meer dan 20 jaar geleden) vroeg onze voorganger wat onze wens was voor ons huwelijk. Ik heb toen gewenst dat wij met ons huwelijk tot zegen zouden zijn voor andere huwelijken, en je ziet het, (onder andere) deze blog is er van gekomen πŸ˜‰

Ons verhaal

Nadat ons derde kind geboren was raakte ons huwelijk in een dip. Ik denk dat we allebei aandacht van elkaar tekort kwamen, maar we praatten er niet (genoeg) over. Gelukkig heeft God ons behoed voor verdere misstappen, en realiseerden we ons dat we moesten veranderen. Naast het volgen van een MarriageCourse, begonnen we ook steeds meer te lezen over relaties, huwelijken en seksualiteit (zie ook de pagina met links, en zo is het begonnen). We herkenden veel van de valkuilen, en begonnen te leren om structureel tijd voor elkaar te maken en elkaar weer te beminnen. Langzaam maar zeker begon onze relatie weer te groeien, en uiteindelijk te bloeien πŸ™‚ . Nu, alweer heel wat jaartjes verder, is het tijd geworden om dat, wat wij met vallen en opstaan geleerd hebben, te delen met anderen.

Verder nog

Naast mijn passie voor relaties, mijn vaderschap en mijn man-zijn, ben ik bovenal een kind van God, en dat werkt door in elk aspect van mijn leven. Ik werk in de IT als informatie architect bij ProRail, en ben actief in de evangelische gemeente V.E.G. De Ark.

Heb je mijn blog gelezen, en kom je me in “het echt” tegen? Ik hoor graag wat je er van vind! Online reacties worden ook gewaardeerd!

Veel zegen in je huwelijk gewenst!
Gerben

Vertel het verder!