Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

schermpjes

Wat kunnen schermpjes voor je relatie betekenen?

Schermpjes. Meestal houden we er van, en soms ook juist niet. We kunnen niet zonder (denken we), en soms lijken schermpjes niet zonder ons te kunnen. Maar wat doen schermpjes met onze relatie? Wat hebben we er aan, en waar liggen de valkuilen?

nature-laptop-outside-macbook_1024p
bron: Pexels

Technologie is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Bijna iedereen heeft een TV, gemiddeld 1,6 per huishouden. 93% van de huishoudens in Nederland heeft een computer, waarvan bijna allemaal met internet, en meer dan 80% van de Nederlanders van 13 jaar en ouder heeft een smartphone.

We kijken gemiddeld bijna 3 uur per dag TV (bron: NRC), en je kijkt echt vaker op je telefoon dan je denkt: gemiddeld 80 x per dag! (probeer het zelf!) Maar hoe kan al die technologie je nou helpen in je relatie?

Je kijkt gemiddeld 80 x per dag op je smartphone!

Verbonden blijven

We zijn (bijna) overal en altijd bereikbaar, en hebben daarmee de mogelijkheid om op ieder moment van de dag, waar we ook zijn, contact te hebben met anderen. Verbinding te maken. Dus ook met je geliefde! Iedereen fleurt op van aandacht, dus wat houdt je tegen om zo nu en dan je mobiel te gebruiken om een berichtje naar je geliefde te sturen? Beter nog, maak er een gewoon te van, om een aantal keer per dag contact te hebben met elkaar. Dat kan al met een klein berichtje of een belletje, waarin je elkaar kunt vertellen waar je mee bezig bent, dat je je geliefde waardeert, en er naar uitkijkt om elkaar weer te ontmoeten. Sinds wij dit als een gewoonte hebben ontwikkeld, is het voor ons veel gemakkelijker om dicht bij elkaar te blijven. Door gedurende de dag al samen aan intimiteit te werken, is de weg naar nog meer intimiteit als je elkaar weer ziet niet zo lang meer.
En zeg nou zelf, zo’n berichtje zou jou ook goed doen toch?

Dus, pak die telefoon en stuur je geliefde een leuk, lief of misschien zelfs sexy berichtje! Waar wacht je op?

Dus, pak die telefoon en stuur je geliefde een berichtje!

Agenda’s delen

Sinds Judith en ik allebei onze agenda online bijhouden en delen met elkaar, hebben we veel minder agenda-missers zoals dubbele afspraken of logistieke onmogelijkheden. We hebben zelfs een gezinsagenda gemaakt, zodat onze kinderen en wijzelf ook eenvoudig de gezinsactiviteiten met elkaar kunnen delen. Echt super handig. We gebruiken zelf de Google agenda hiervoor, maar er zijn ook alternatieven bij Apple en anderen.

“Waar ben je?”

pexels-photo-68704_1024p

Niet voor niets is de meest gestelde vraag over de telefoon: “Waar ben je?”. We willen graag weten in welke omstandigheden de ander verkeert. Het geeft je de mogelijkheid om mee te leven en in te kunnen schatten hoe de ander er voor staat.

Sinds kort kun je eenvoudig je locatie met je geliefde delen.Β We hebben gemerkt dat het heerlijk is om geen geheimen voor elkaar te hebben. Altijd te kunnen weten waar de ander is, is daar een moderne invulling van. Net als bijvoorbeeld toegang tot elkaars smartphone, wachtwoorden en whatsappjes, maar daarover later meer in een andere blog…
Overigens is de nauwkeurigheid niet altijd even goed, maar dat zal allicht nog beter worden.

Je date vinden

Ook als je op zoek bent naar een relatie, kan moderne technologie je helpen. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 3 vrijgezellen lid is van een datingsite, en dat in 2014 13% van de langdurige relaties online begonnen is. En waarom ook niet? De datingsite zoekt mogelijke matches bij jouw profiel, passend bij wie jij bent en wat jij zoekt. Zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen.

Ook christelijke datingsites doen het goed. Crosspoint heeft 45.000 leden, Funky fish 25.000. Hier vind je een overzicht en reviews van 10 grote christelijke datingsites.

Valkuilen

Maar wat zijn nu de valkuilen van die schermpjes? En wat kun je doen om die valkuilen te vermijden zonder als een kluizenaar te gaan leven?

Met een TV op je slaapkamer heb je veel minder seks.

Bam. Vind je seks een belangrijk ingrediΓ«nt van jullie huwelijk? (En ja, dat vind je!) Overweeg​ dan om de TV van de slaapkamer te halen.

Je slaapkamer is om te slapen en om de liefde te bedrijven. Al het andere hoort er niet thuis. Denk ook aan je administratie, je sporthoek of je werkplek. Soms is er echt geen andere mogelijkheid, dat snap ik, maar besef dat je seksleven er mogelijk onder te lijden heeft!

Je slaapkamer is om te slapen en om de liefde te bedrijven.

Hier lees je er meer over: Televisie funest voor je seksleven, en hier een filmpje uit de serie “Sex Academy” van RTL over de TV op je slaapkamer:

Hoewel er ook onderzoeken zijn die het tegendeel bewijzen, blijkt als je verder leest dat die stellen er voor kiezen om hun favoriete TV serie en een vrijpartij te combineren !?!
Ik moet er niet aan denken! Geef aandacht aan wat je belangrijk vind.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor je tablet of smartphone. Reserveer je slaapkamer voor jullie samen, en laat niemand anders er binnenkomen, ook niet via je telefoon of tablet. Pak die kans als je samen in een bed ligt en vlakbij elkaar bent om elkaar lief te hebben.

Overigens slaap je ook nog eens veel beter na een goede vrijpartij, dan na een avondje TV kijken. Win – Win!

Overigens slaap je ook nog eens veel beter na een goede vrijpartij, dan na een avondje TV kijken. Win – Win!

Contact met anderen dan je geliefde

Cropped man and woman using electronic device free image

Je kunt heel gemakkelijk samen op de bank zitten, en tegelijkertijd allebei via je eigen schermpje contact met een ander hebben dan je geliefde. En hoewel dat best zo nu en dan nuttig kan zijn, omdat dat contact nou eenmaal ook nodig is, is het een gemiste kans voor je huwelijk. Geef je geliefde de aandacht die hij of zij verdient! Het gras is daar groener waar je het water geeft!

Laat dus je geliefde belangrijker zijn dan je schermpje, pak de kansen die de technologie je biedt, en praat er ook eens over met elkaar hoe jullie met schermpjes omgaan, of waar jouw valkuilen liggen op dit vlak.

Het gras is daar groener waar je het water geeft!

Heb jij nog tips (of vragen) hoe schermpjes in te zetten voor je huwelijk? Laat het me weten in een reactie!

Vertel het verder!

Vorige

Fouten maken mag ?!

Volgende

Ongesteld! Wat nu? Tips voor HEM

  1. Schermpjes kunnen verbinden en schermpjes scheppen afstand. Ken je de tip van om in het eerste jaar van je huwelijk de tv weg te doen? Dat gaat mij wat ver maar het idee erachter begrijp ik wel. Samen praten is belangrijker dan samen schermpje kijken. Bij ons werkt dat sowieso niet want ik kijk graag films en hij voetbal πŸ˜‰

    • Hoi Anne, wat leuk dat je met die tip komt. Wij hebben dat gedaan het eerste jaar, en we hebben er van genoten. Na een jaar hebben we wel een TV gekocht, want we houden ook wel van een film zo nu en dan. Samen kijken is ook leuk πŸ˜‰.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén