Praten over seks is best lastig!

Vind je praten met je lief over seks ook lastig? Je bent echt niet de enige! Ook voor onszelf valt het lang niet altijd mee. Als er zich dan eindelijk een gelegenheid voordoet die zich leent voor een goed gesprek, dan zijn er zoveel andere makkelijkere onderwerpen.

Praten over seks: Pikante Pot Etiket

Seks-drive en praten over seks

Zelf heb ik altijd een aarzeling om met praten over seks te beginnen. Als degene met de grotere seks-drive van ons tweeΓ«n ben ik toch altijd een beetje bang voor de gedachte “daar heb je hem weer met zijn seks, hij kan ook aan niets anders denken“. En voor degene met de mindere seks-drive? Het komt waarschijnlijk niet eens in haar -meestal de vrouw- hoofd op om over seks te beginnen! Maar praten over seks is wel heel belangrijk! Want je voelt elkaar niet vanzelf aan, en je weet niet vanzelf wat je lief lekker vind. Daarom heb ik het praatspelletje “Pikante Pot” ontwikkeld, om samen makkelijker over seks te praten. En het werkt nog ook!

Wat heb je nodig:

  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief, en je krijgt gratis toegang tot de download met pikante vragen. Print het document, knip de vragen uit en vouw ze dubbel.
  • Een pot, bakje of doosje om ze in te doen. Dit kun je zo pikant versieren als je zelf wilt. (Tip: gebruik het etiket op de laatste pagina! )
  • Tijd samen voor een goed gesprek.

Hoe gaat dat dan?

Het is meestal makkelijker om te praten over “praten over seks”, dus trek de stoute schoenen aan, en vertel je lief dat je graag meer samen over seks wilt praten, en stel voor een keer een praatspelletje over seks te spelen. Geloof me, tenzij jullie serieuze problemen hebben zal je lief er ook over willen praten. (Niet? Vraag je dan af wat er niet goed gaat, en zoek hulp.)
Zorg voor een ontspannen gelegenheid. Dat kan op de bank zijn, in bed, samen in bad, of bijvoorbeeld op de camping. Net wat jullie zien zitten. Als je maar in alle rust kunt praten. Vervolgens pak je om de beurt een vraag uit de pot, en die stel je aan je geliefde. Hieronder een voorbeeld:

Wat vind je van de duur van onze vrijpartijen? Zou je liever korter of langer? willekeurige vraag uit de pikante pot

Je kunt het spelletje dus ook online spelen. Door deze pagina te herladen krijg je hierboven een nieuwe vraag. Online kun je een vraag die je al gehad hebt nog een keer krijgen, want de website onthoudt niets. Met een echte Pikante Pot, kun je de gespeelde vragen uit de pot houden, en krijg je iedere vraag dus maar één keer.

Variaties

Onze ervaring is dat de Pikante Pot genoeg vragen bevat voor meerdere uren goed gesprek. Als je weinig tijd hebt, kun je er dus voor kiezen om ze niet meteen allemaal uit te printen en te knippen.
Uiteraard kun je het Pikante Pot principe onbeperkt uitbreiden met eigen vragen, die je altijd al hebt willen stellen, of die je graag aan jezelf gesteld zou zien!

Natuurlijk kun je ook op zoek naar iets kant en klaars op de “markt”. Kijk dan bijvoorbeeld eens naar “Openhartig Private Time“.

Het einde van het spel

Het spel is afgelopen, als jullie vinden dat het afgelopen is! Heb je genoeg gepraat dan kun je natuurlijk op elk moment stoppen. Een mooi moment om dat wat je van elkaar geleerd hebt in de praktijk te brengen πŸ˜‰

Veel speelplezier! En laat me weten wat je er van vind!

Als je via deze link bij bol.com bestelt, steun je deze blog!

Vertel het verder!