Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

Valentijnsdag ideeen

Valentijnsdag: Ideeën waar je wat mee kunt!

Valentijnsdag. De een vind het maar commerciële onzin, en doet er daarom niets aan. Een ander hunkert naar romantiek, maar is misschien bang voor teleurstelling. Weer een ander ziet het als kans om zijn of haar geliefde (opnieuw) de liefde te verklaren. Binnenkort weer Valentijnsdag, wat doe jij?

Overal in de winkels zie je de hartjes, valentijnskaarten en roze attributen waarmee je blijkbaar kunt laten zien hoeveel je van je geliefde houdt. Is dat alleen besteed aan verliefde scholieren of kun je daar als je al jaren getrouwd bent ook nog iets mee? En wat doet Valentijnsdag eigenlijk met jou?

Volgens mij bekijken wij het vaak van de verkeerde kant. Wat ik vind van Valentijnsdag is eigenlijk niet zo belangrijk. Eigenlijk zou de vraag moeten zijn: wat zijn de verwachtingen van mijn geliefde, en kan ik die waarmaken, of beter nog, overtreffen?

In de liefde gaat het niet om mijzelf, maar om mijn geliefde. Weet je wat je geliefde echt van Valentijnsdag vind? Weet je zeker dat hij of zij niet blij zou worden van een liefdesbrief, een bos bloemen, een cadeautje of een romantische of intieme avond? Ook al heb je het hem of haar gevraagd, zou het nog zomaar kunnen dat je niet het echte antwoord hebt gekregen. Iedereen verlangt ernaar om zich geliefd te voelen. Misschien wil je geliefde het je gewoon gemakkelijk maken door te zeggen dat “we niet aan Valentijnsdag doen“?
Of zou het kunnen dat hij of zij stiekem toch helemaal blij zou worden van de extra aandacht en waardering?

Natuurlijk kun je ook zonder Valentijnsdag je liefde uiten, maar doe je dat wel? Komt het er echt van? Of toch dit jaar maar eens proberen je niet te ergeren aan alle commercie en je man of vrouw verrassen?

Of laat je het gebeuren dat je geliefde om zich heen ziet hoe allerlei stellen elkaar hun liefde tonen, en jouw lief staat “droog”?

Om je te helpen een paar ideeën:

Liefde gaat door de maag

Als je samen uit eten gaat, heb je lekker de tijd voor elkaar, voor een goed gesprek, om samen herinneringen te maken, en te genieten van een avondje uit. Je kunt natuurlijk ook eten halen: Bij veel restaurants zijn ze ook in staat een 3 gangen afhaalmaaltijd in elkaar te draaien. Maar je zou natuurlijk ook zelf lekker voor jullie samen kunnen koken. Wij doen dat regelmatig, onze kids mogen zich dan boven vermaken, en de benedenverdieping is voor ons. Werkt prima, en je spaart kosten van uit-eten en oppas uit.

Vertel het met woorden

Hoelang is het geleden dat je een liefdesbrief hebt geschreven? Uit de tijd denk je? Denk je eens in wat je geliefde er van zou vinden? Gegarandeerd dat een liefdesbrief of gedicht waarin je je liefde woorden geeft gewaardeerd wordt, en nog vaak opnieuw gelezen. Juist in deze periode voor Valentijnsdag is het aanbod van geschikte kaarten in de winkels enorm, dus zelfs als je niets aan Valentijn doet, kun je er het beste nu één kopen 😉

Zeg het met bloemen!

Vrijwel alle vrouwen maak je blij met een bos bloemen. Nog beter is om er iets persoonlijks van te maken, met een kaartje bijvoorbeeld. Ook als de bos vergaat, blijft het kaartje nog het bewaren waard! Zorg wel dat je weet waar je haar blij mee maakt natuurlijk.

Samen nieuwe herinneringen maken

Denk aan een wandeling, een picknick of waarom niet allebei gecombineerd? Als je picknicken nog te koud vind, kun je je wandeling natuurlijk ook zo plannen dat je bij een lekker lunchrestaurant uitkomt.

Een andere optie om leuke nieuwe herinneringen te maken is om samen naar een voorstelling te gaan, de sauna in te duiken en heerlijk te relaxen, een bioscoop te pakken of naar zijn favoriete sportwedstrijd te gaan. Wil je iets meer romantisch? Geef je lief bijvoorbeeld een uitgebreide massage, doe mee aan een van de activiteiten van de Marriageweek of bezoek de Escaperoom voor de Liefde.

Denk je dat je man niets met Valentijnsdag heeft? Geef jezelf als vrouw maar eens in een spannend lingerie setje, en vraag het daarna nog eens…

Denk je dat je vrouw niets met Valentijnsdag heeft? Verwen haar maar eens een dag met extra liefde, aandacht, tederheid, thee, chocola, tijd voor haarzelf en een massage, en vraag het daarna nog eens…

Belangrijk is dat je alles afstemt op je geliefde. Weet je welke liefdestaal hij of zij graag “hoort”? Denk er nu vast over na wat je wilt gaan doen, zodat je op tijd alles kunt regelen. Vergeet de eventuele oppas niet, en dat je bloemen beter vooraf kunt bestellen in deze tijd van het jaar.

Veel plezier gewenst om Valentijnsdag dit jaar onvergetelijk te maken!

Heb je goede Valentijnsdag ideeën? Of succesverhalen uit het verleden? Deel ze met de andere lezers in een reactie!

 

 

 

Vertel het verder!

Vorige

Waarom zegt je vrouw niet wat ze wil?

Volgende

PremarriageCourse – Goed voorbereid je huwelijk in!

 1. liefdeskruiden

  Denk je dat je man niets met Valentijnsdag heeft? Geef jezelf als vrouw maar eens in een spannend lingerie setje, en vraag het daarna nog eens…

  Goed gevonden, helemaal mee eens. kom maar op Valentijnsdag!

 2. Coleta van Bekhoven

  Haja die is leuk, van dat lingeriesetje. Helemaal mee eens.
  En het leukste romantisch alternatief is uiteraaard voor Valentijn een Altijd samen Blijven Spelen beleving te creëren met je lief. In de cupido of casanova speelroute van de omgekeerde Escaperoom voor de liefde waar de uitdaging is om binnen te komen en de tijd verliezen met romantisch spel ipv puzzelen en zo snel mogelijk ontsnappen 🙂
  Met plezier
  Coleta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén