Aan een bruiloft wordt in Nederland gemiddeld 16.000 Euro uitgegeven, dat is alleen voor de huwelijksdag zelf! Vaak worden kosten noch moeite gespaard om er de “mooiste dag van je leven” van te maken. Terwijl de huwelijksdag nog maar het begin is van een lange reis samen! Om naast de huwelijksdag ook goed voorbereid het huwelijk in te gaan is een PremarriageCourse een uitstekend hulpmiddel. Je voorkomt er latere problemen mee, en gaat samen goed voorbereid het huwelijk in. Zelf zullen we in het najaar van 2021 voor de 3e keer deze mooie cursus geven. Fantastisch om stellen te helpen op weg naar hun huwelijk.

Investeer in je relatie! - Premarriagecourse
Pexels
Waarom eigenlijk een PremarriageCourse?

Jullie hebben misschien al jaren een relatie, en toch gaat er meer veranderen dan je denkt als jullie trouwen. Daarom is het belangrijk om het over een aantal onderwerpen met elkaar te hebben, voordat jullie trouwen. En, nee, natuurlijk is het geen garantie voor een probleemloos huwelijk, maar het scheelt zeker! Op een PremarriageCourse worden deze onderwerpen je aangeboden in een ontspannen setting, wat het ook gewoon een avondje uit maakt. Genieten dus!

Wat houdt een Premarriagecourse in?

In een PremarriageCourse ga je samen door een 5 tal onderwerpen heen. Meestal gaat dat dan ook in 5 avonden, maar het kan ook in een weekend bijvoorbeeld. Sommige cursussen beginnen met een maaltijd. Zelf doen we dat niet omdat we gemerkt hebben dat voor de deelnemers eerder beginnen vaak lastig te plannen is.
De onderwerpen die besproken worden zijn:

 1. Communiceren
  Hoe luister je eigenlijk effectief, en geef je elkaar de ruimte om alles te kunnen zeggen?
 2. Toewijding
  Waarom zou je je aan elkaar verbinden met een huwelijk? Wat verandert er aan je loyaliteiten als je gaat trouwen? Het belang van tijd doorbrengen met elkaar.
 3. Conflicten oplossen
  Hoe gaan jullie om met jullie verschillen, ruzies, boosheid. Maar ook over financiën, want dat is een van de belangrijkste bronnen van ruzies in huwelijken! Ook niet onbelangrijk: Leren elkaar te vergeven!
 4. Liefde levendig houden
  Elkaars maatjes zijn en samen een team vormen. Elkaars behoeften ontdekken (onder andere de 5 talen van de liefde komen aan bod), en, hoe kan het ook anders, deze avond gaat ook over seks, want dat is een wezenlijk onderdeel in een huwelijk! (maar dat maakt het nog niet altijd gemakkelijk)
 5. Gedeelde doelen & waarden
  Wat vinden jullie eigenlijk belangrijk? Wat zijn jullie doelen en waarden, hoe bouw je een gelijkwaardige relatie op?

Iedere avond zijn er ook een paar oefeningen om samen als stel te doen, dus je bent echt niet de hele avond aan het luisteren. Tussen de avonden krijgen jullie ook huiswerk mee, om er ook tussendoor nog samen mee bezig te zijn.

Je hoeft op zo’n avond niets te delen over jezelf of jullie relatie, maar dat mag natuurlijk wel. Eerdere deelnemers lieten ons weten de interactie wel op prijs te stellen, maar dat is helemaal aan jullie zelf.

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de cursus jullie helpt om elkaar en elkaars verschillen beter te leren kennen, maar ook om ze te leren waarderen, zodat jullie nog beter als een team het huwelijk in kunnen stappen!

Waar vind ik een PremarriageCourse?

Op de site van PremarriageCourse.nl kun je heel gemakkelijk een cursus vinden in de buurt. Je krijgt een overzicht van de dichtstbijzijnde cursussen, en de bijbehorende data. Er is er altijd wel een in de buurt. Via de site kun je contact opnemen en je aanmelden.

Wanneer kan ik meedoen?

Als jullie concrete plannen hebben om te gaan trouwen kun je meedoen! Het is een cursus met een christelijke achtergrond, maar ook als jullie geen christen zijn, al samenwonen of misschien heeft een van jullie al een relatie achter de rug, jullie zijn van harte welkom. Kortom: de cursus is voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie en voorbereiden op een toekomst samen!

Meer informatie

Als je meer informatie wilt kun je een kijkje nemen op PremarriageCourse.nl. Daar kun je bijvoorbeeld ook verhalen van deelnemers vinden. Lees bijvoorbeeld deze: 5 redenen om een PremarriageCourse te doen.
Je kunt je vragen natuurlijk ook aan mij stellen via het contactformulier op deze blog.

En blijf vooral investeren in jullie relatie!

Vertel het verder!