2017 is alweer voorbij. De tijd gaat meedogenloos voort. En zo tegen het einde van jaar sta ik altijd even stil bij wat er het afgelopen jaar gebeurd is, en kijk ik vooruit naar wat er gaat komen. Ook denk ik na over wat ik de mensen om me heen zou willen wensen voor het volgende jaar. Voor 2018 is dat:

Nieuwjaarswensen voor 2018: Geniet van je vrouw, verzink in haar liefde!

Deze wensen komen uit de bijbel, uit Spreuken 5:

Moge je bron gezegend zijn,
moge de geliefde van je jeugd je vreugde geven.
Ze is zo lieflijk als een hinde, bekoorlijk als een ree.
Ze laat je altijd van haar borsten drinken,
Je kunt eindeloos verzinken in haar liefde.

Mysterie

Het staat in de context van allerlei waarschuwingen tegen overspel. Drink water uit je eigen bron, blijf bij de vrouw (of man) waar je een verbond mee aangegaan bent, en investeer in je huwelijk in plaats van in je scheiding. Aan de andere kant: Geef elkaar je intimiteit, je seksualiteit, je alles, zoals de liefde gevend wil zijn! Het huwelijk blijft toch altijd een mysterie…

Geniet!

Voor 2018 wens ik je toe dat je dat nog meer gaat ontdekken, koesteren en je eigen maken, samen met je geliefde. Laat het tot zegen zijn voor jullie huwelijk, zodat jullie samen ook tot zegen kunnen zijn. Bezuinig niet op het geven aan je geliefde, maar laat jullie liefde overvloedig stromen. Geniet van elkaar en vier het huwelijk!

Seks is soms gewoon ingewikkeld

Iedereen worstelt met seks, en iedereen vind een huwelijk ingewikkeld, en dat is ook gewoon zo. Daarin ben je echt geen uitzondering als je dat vind. Het gaat echt makkelijker als je erover gaat praten met je geliefde, en als dat niet lukt met een vriend of vriendin. Zoek hulp als het niet lukt, hulp vragen is geen schande! Bid voor je huwelijk, voor je seksualiteit, en voor je worsteling, God kent je, en wil je helpen.

Heb je een vraag, zoek je iemand om met je te bidden? Laat het me weten!

Wat zijn jouw wensen voor 2018?

Vertel het verder!