Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

Bidden voor je huwelijk

Bidden voor je huwelijk

Misschien denk je er soms alleen voor te staan in je huwelijk, maar niets is minder waar. De God van hemel en aarde, schepper van alles wat leeft, is ook de bedenker van het huwelijk. Hij heeft man en vrouw geschapen, en hen het huwelijk gegeven als machtig beeld van Jezus en zijn gemeente. Deze God wil jou helpen om een fantastisch huwelijk te leren hebben, dus waarom niet met onze frustraties naar Hem?

hebreeen-11-6

In de Bijbel lezen we in Efeze 5 hoe dat werkt:

25 Mannen, heb uw eigen vrouw lief, zoals ook Christus de gemeente liefgehad heeft en Zich voor haar heeft overgegeven,

31 Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten, en die twee zullen tot één vlees zijn.
32 Dit geheimenis is groot; maar ik spreek met het oog op Christus en de gemeente.

Wat een mysterie! Het is een puzzel, en toch heeft het maar 2 stukjes πŸ™‚ .

Gisteren kwam ik dit plaatje tegen:
sdr

De meeste vrouwen willen best graag begrepen worden, maar het huwelijk is niet gemaakt om te begrijpen. Je bent getrouwd om lief te hebben. Je zult zien dat (een klein beetje) begrijpen daarop volgt πŸ˜‰ .

Mysterie

Dat liefhebben valt best wel eens niet mee is mijn ervaring. Ik wil toch eigenlijk wel een beetje grip, weten wat ik aan het doen ben, en het liefst nog de patronen herkennen. Zodat ik een volgende keer met dezelfde actie, hetzelfde resultaat behaal.

Helaas, zo werkt het niet. Het huwelijk is een mysterie

Maar in dat mysterie wil dezelfde God, de bedenker van dat mysterieuze huwelijk, je helpen, je leren lief te hebben, zoals ook Christus de gemeente heeft liefgehad. Overgave tot het eind.

Bidden voor je seksleven

Heb je de mysteries waar jij tegen aanloopt in je huwelijk al eens bij die God gebracht? Je frustraties, je afwijzingen, je teleurstellingen, je verdriet? God wil er voor je zijn!
Weet je dat diezelfde God ook helemaal niet vies is van seks en erotiek, en dat er zelfs een boek over opgenomen is in de bijbel? Lees Hooglied maar eens!
Je mag dus ook gewoon bidden om een spetterend seksleven met je geliefde! Is dat niet fantastisch?

Als het lukt is dat natuurlijk het mooiste om dat samen met je geliefde te doen. Mocht dat niet lukken, zou je natuurlijk altijd ook een vriend of vriendin kunnen vragen om met en voor je huwelijk te bidden. Gebed werkt, samen bidden is nog veel mooier!

Weet je niet waar te beginnen, of wie te vragen, bied ik aan voor jouw huwelijk te bidden. Vraag hierom op de nieuwe pagina Gebed nodig? Anoniem uiteraard. Je gebedswensen komen nergens op de site, ik zal er vertrouwelijk mee om gaan, en voor jouw huwelijk bidden.

Ik daag je uit om je huwelijksfrustraties, intimiteitsbehoeften en seksuele verlangens bij God te brengen! Moet je eens zien wat er dan gaat gebeuren!

Mocht je deze God waar ik over schrijf niet persoonlijk kennen, en je bent wel nieuwsgierig geworden? Dan is de alpha-cursus wat voor jou!

Vertel het verder!

Vorige

Miniblog: belangrijk vinden wat je geliefde belangrijk vindt

Volgende

Seks onder de douche – praktische tips!

  1. liefdeskruiden

    Wat geweldig is het als je samen iets van dat mysterie mag gaan ontdekken. Voor mij is een groot deel daarvan het samen met God doen. Hij is de beste leermeester, al was het alleen maar omdat Hij het bedacht heeft! Dus een huwelijk met z’n drieΓ«n πŸ™‚

  2. Goed om alles met God te bespreken en Hem te betrekken. Ook en juist in je huwelijk of andere relaties. En weet je wat zo mooi is? Hij begrijpt jullie allebei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén