Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

Zinderende zomerhitte

Zinderende zomerhitte

Vandaag een wat luchtiger onderwerp dan de vorige blog: De zomer zit in de lucht! Eindelijk genieten van het buiten zijn, open ramen en deuren, en de warmte op je huid. Het is nu al zomers, binnenkort komen er tropische dagen! Maar wat doet die zomerhitte met jou en je lief?

Zinderende zomerhitte

Warmte en zon doen iets met me, en als ik het goed in schat, met de meeste mensen. We worden er vrolijk van, hebben meer zin om van alles te ondernemen, en zeg nou zelf: je kunt ook gewoon veel meer leuke dingen doen als het lekker warm weer is.

Genieten van de zomer!

Summer Barbecue Sausage Bratwurst Fire

Genieten van de tuin, buiten eten, koffiedrinken op een terras of naar het strand. Maar ook lekker zelf kokkerellen met de BBQ in de tuin. Heerlijk is het buitenleven! Later op de avond gezellig een glaasje drinken op een zwoele zomeravond, of bij de vuurkorf als het toch een beetje eerder afkoelt.

Ook kleden we ons luchtiger met het warme weer. Onze huid schreeuwt om zon, om weer lekker bruin te worden. Blote armen en benen kan weer, rokjesdag is een fenomeen dat jaarlijks genoemd wordt in de media.

Korte rokjes en diepe decolletés

Mannen zijn over het algemeen visueler ingesteld dan vrouwen, en daarmee is het voor ons mannen best wel eens een uitdaging om niet te kijken naar al die korte rokjes of diepe decolletés. Zoiets trekt nou eenmaal onze blik. Dat is geen excuus, maar wel hoe het nou eenmaal werkt. Zo zijn we geschapen. En dat brengt de verantwoordelijkheid met zich mee om daar goed mee om te gaan, en ons niet te laten verleiden door al dat bloot, en dat is best wel eens lastig.

korte rokjes of diepe decolletés trekken nou eenmaal onze blik

Aan de andere kant vraag ik me soms af of vrouwen wel beseffen wat hun kledingkeuze doet met de mannen om hun heen. In ieder geval een leuk onderwerp om het samen als stel eens over te hebben: Hoe reageer je als vrouw op mannenblikken? Denk je daarover na als je voor je kledingkast staat? Hoe ga je als man om met zomerse dameskleding? Wat doet dat met je?

Kleding etiquette

decolleté
Coffee Break Coffee Time Coffee Cup And Saucer

Op internet kwam ik een artikel tegen over zomerse kledingetiquette voor op het werk. Blijkbaar is er toch wel een soort fatsoensnorm voor zomerse kleding, maar is deze afhankelijk van de situatie. En logisch natuurlijk, naar het strand trek je wat anders aan dan naar je werk, uit eten of naar de kerk. Maar waar ligt de norm voor over straat, boodschappen doen, of in je eigen tuin?

Mag je man van jou genieten?

In je privé omgeving, zoals bijvoorbeeld je slaapkamer, heb je als stel natuurlijk alle vrijheid. Je mag en kan ongestoord van elkaar genieten. Voor veel vrouwen misschien best moeilijk, want zelf ben je misschien wel helemaal niet zo tevreden met hoe je er uit ziet. Wist je dat de kans heel groot is dat jouw​ man daar heel anders over denkt en helemaal blij en opgewonden kan worden van datzelfde lijf van jou, waar jij je voor schaamt? Het is namelijk van jou! en het is het enige vrouwelijk schoon waar hij naar mag kijken… Wat doet dat in jullie relatie als jij als vrouw je man de mogelijkheid ontneemt om daar van te genieten? Of als je hem dat juist gul zou geven? Wist je dat dat heel bijbels is? Lees maar na in Spreuken 5: 18 en 19.

Leren genieten van je lijf

Laat dit mooie zomerweer en kans voor jullie zijn om hier een goed gesprek over te hebben. Of “gewoon” lekker samen doen: in kleine stapjes leren genieten van het lijf dat je van God gekregen hebt.

Proost op de zomerhitte!

Hoe pas jij als vrouw je kleding aan op het zomerse weer? Vind je als man ook wel eens een uitdaging waar te kijken? Ik hoor het graag in een reactie! Wat doet de zomerhitte met jou?

Vertel het verder!

Vorige

Ongesteld! Wat nu? Tips voor HEM

Volgende

Hoe je in alle drukte tijd over kunt houden voor je HUWELIJK

  1. Anoniem

    Super leuk geschreven! Ja herkenbaar, dat jezelf niet altijd tevreden bent met je lijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén