Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

Daarom is seks zo belangrijk voor je man!

Daarom is seks zo belangrijk voor je man!

Bij veel mannen staat seks hoog op hun prioriteitenlijstje. Mannen vinden seks belangrijk. Erg belangrijk zelfs. Voor de meeste vrouwen ligt dat anders, en begrijpen vaak die enorme behoefte aan seks niet.
Persoonlijk denk ik dat ons huwelijk juist enorm gegroeid is, doordat Judith veel beter dan voorheen is gaan begrijpen hoe belangrijk seks voor mij als man is. Ik ben haar daar dan ook erg dankbaar voor, en ik gun dat mijn lezers ook πŸ™‚ Lees dus verder en leer waarom seks zo belangrijk voor je man is!

Seks zet de deur open voor intimiteit.

Seks is voor een man de ultieme manier om zich door zijn vrouw geliefd te voelen.
Natuurlijk zijn er de “5 talen van de liefde”, en is het belangrijk om te weten hoe je je geliefde het beste je liefde kunt tonen. Maar seks is zoveel meer dan dat! Voor een man is dat vaak overduidelijk, voor een vrouw soms pas als ze zich op andere manieren ook geliefd weet.
Seks is het toppunt van intimiteit. Het bewijs van samen-één-zijn. Seks bevestigt je man in zijn man zijn, en daarmee is het het grootste cadeau dat je als vrouw aan je man kunt geven: jezelf.
Door seks gaat voor hem de deur open naar intimiteit op andere vlakken: emotioneel en spiritueel. Voor een man legt seks de verbinding en het vertrouwen. Het is nog veel meer dan de liefdestalen de manier om je man te laten voelen dat je van hem houdt.

Seks is ontspannend

Natuurlijk kost een goede vrijpartij ook moeite, energie en tijd, maar seks is een geweldige ontspanner! Lichamelijke aanraking is al rustgevend, een vrijpartij eindigend in een orgasme laat een explosie aan hormonen en andere stoffen in ons lichaam los. Daardoor binden we ons als man en vrouw aan elkaar, maar ook ons stressniveau verlaagt, onze bloeddruk komt beter onder controle, en ons lichaam herstelt zich beter. Hebben jullie al ontdekt dat er geen betere nachtrust is dan na een heerlijke vrijpartij?

Al die voordelen gelden voor zowel mannen als vrouwen. Helaas kost het bereiken van een orgasme voor veel vrouwen meer moeite, waardoor het effect bij mannen veel groter is.
Daarnaast komt zijn behoefte aan ontlading. Bij een man bouwt de seksuele spanning op in een aantal dagen, voelbaar in zijn lichaam. Misschien heeft het te maken met de opbouw van de hoeveelheid zaad in de testikels, maar waarschijnlijk spelen ook mentale en hormonale factoren mee. De meeste mannen zullen dit herkennen. Hoe hoger die spanning, hoe overheersender seks voor hem wordt in zijn gedachten. De enige mogelijkheid tot ontlading is een orgasme. Dat is ook de reden waarom veel mannen masturberen. Jammer natuurlijk! Want hoe mooi is het om dat orgasme van je vrouw te krijgen!

Een bevredigend seksleven maakt mij een betere man

Deze is een beetje moeilijker onder woorden te brengen, maar ik ga het toch proberen. Vooral uit eigen ervaring, maar ik ben ervan overtuigd dat dit voor veel meer mannen geldt.
Als ik kan genieten van een bevredigend seksleven, ben ik beter in staat de man te zijn die mijn vrouw nodig heeft. Dan ben ik beter in staat om de vader te zijn die mijn kinderen nodig hebben. En ben ik beter in staat om goed te functioneren op mijn werk, in de kerk, en overal.
Hoe dat kan? Ik heb er niet zo zeer een wetenschappelijke verklaring voor, maar ook hier weer uit ervaring: Ik ben minder afgeleid door seks, denk minder aan seks, en het kost me minder moeite om niet naar andere vrouwen te kijken. Ik kan er op vertrouwen dat mijn eigen vrouw zich mede verantwoordelijk voelt voor mijn seksuele behoeften. Daardoor hoef ik er niet alleen meer voor te vechten, want ze kent mij echt. En houd ik energie en aandacht over om een betere man, vader, collega te zijn!

Mijn vrouw voelt zich mede verantwoordelijk
voor mijn seksuele behoefte

Wat is dan een bevredigend seksleven?

Afhankelijk van leeftijd, persoon en omstandigheden kan dit enorm variΓ«ren. De meeste mannen onder 35 jaar zouden gemakkelijk iedere dag kunnen en willen vrijen, maar dat is niet hetzelfde als nodig hebben. Boven die leeftijd wordt deze drang vaak met de jaren minder, maar de basisbehoefte blijft. Voor de meeste mannen zou ongeveer 2 a 3 keer per week bevredigend zijn. Dit is natuurlijk maar gewoon een cijfer, interessant is om hier als stel samen het gesprek over te hebben!
De ene vrijpartij is de andere niet. Beschikbaar zijn is niet voldoende. Betrokkenheid, passie en initiatief van beide kanten maakt een vrijpartij tot een succes. Maar daarover meer in een volgende blog!

Begrijp me goed: Hoewel ik hierboven uit de doeken doe waarom voor mannen seks zo belangrijk is, wil ik er zeker niet mee goedpraten als door seks gefrustreerde mannen over grenzen gaan. Grensoverschrijdend gedrag is nooit acceptabel!

De bijbel noemt zelfbeheersing als een vrucht van de Geest: Galaten 5:22: De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

 

Seks is jullie

Ook is deze blog geen boodschap aan alle vrouwen om maar gewoon 3 x per week klaar te gaan staan (of liggen) voor je man. Integendeel! Hopelijk helpt deze blog juist om meer begrip te krijgen voor hoe je man in elkaar zit, en om samen het gesprek over jullie behoeften te hebben. Je zult dan ontdekken waar jullie verschillen van elkaar.
Laat jullie liefde voor elkaar je er toe drijven om in elkaars behoeften te willen voorzien!

Laat jullie liefde voor elkaar je er toe drijven
om in elkaars behoeften te willen voorzien!

Misschien zit je in een situatie waarin het anders werkt dan hier beschreven. Misschien ben jij als vrouw wel degene die seks belangrijker vindt, of is je man helemaal niet te porren voor een vrijpartij. Of misschien is seks wel ingewikkeld geworden. Dat kan het kan het gevolg zijn van een kapot gemaakte of gegane seksualiteit, bijvoorbeeld door porno, misbruik, of jarenlange afwijzing. Als dit het geval is, blijf er dan niet mee tobben, maar zoek hulp!

Ik ben benieuwd of  je mijn verhaal herkent!
Laat het me weten in een reactie!

Vertel het verder!

Vorige

5 talen van de liefde – spreek je de liefdestaal van je geliefde?

Volgende

Verhuisd!

14 Reacties

 1. Coleta van Bekhoven

  Wow wat een ontzettend mooi beschreven en weergegeven. En als ik nog iets toe mag voegen. Seks is een spel tussen 2 geliefden. En het spel kan voldoen voor de vrouw en als zij haar man begeert . Klaarkomen wordt dan ondergeschikt en als het komt gewoon een extraatje. Het spel op zich en het zien genieten van je man en je begeert voelen en je verliezen in het samenspel is waar het om draait. De rest komt dan vanzelf wel

  • Hoi Coleta, mooie aanvulling! Ik vermoed dat voor de meeste mannen dat klaarkomen toch wel erg belangrijk is, maar voor vrouwen ligt dat inderdaad vaak anders. Genieten van de weg ernaartoe kunnen zowel mannen als vrouwen!

 2. Ha Gerben, prachtig geschreven. Ik denk dat elke man zich hierin kan herkennen. EΓ©n van de moeilijkste dingen om aan je vrouw duidelijk te maken, maar zo onontbeerlijk voor een man. Je geliefd weten en voelen is voor man en vrouw onmisbaar, maar de manier waarop dat het beste binnenkomt verschilt zon enorm tussen manenn en vrouwen. Communicatie dus.
  Ik hoop en bid dat we mogen meewerken om dat duidelijk maken aan onze generaties.

  • Hoi Martin, dank voor je reactie! Inderdaad, die droom deel ik met je!

   • Marc Alenis

    Pfff als ik dat lees dan vind ik dit mooi
    Maar mijn vrouw raakt mij al jaren niet
    Aan als ik niet begin dan heb ik helemaal
    Geen sex en daarom ga ik geregeld eens
    Vreemd ik ben ook een man en heb ook
    Mijn behoefte en we hebben er zo dikwijls
    Over gepraat maar even gaat het goed en
    Dan hervalt ze weer en nu steek ik er geen
    In regie meer in.

    • Beste Marc,
     Wat ontzettend jammer om te horen dat het samen niet lukt in jullie relatie. Hoe ervaart je vrouw jullie relatie? Lukt het jou wel om aan haar (emotionele) behoeften invulling te geven? Ook als het lijkt dat je er in je eentje aan moet trekken, zou ik zeggen: hou vol! Er zijn me genoeg verhalen bekend waar dat uiteindelijk toch de relatie heeft gered. Zoek professionele hulp, ook als je vrouw (eerst) niet mee wil, je wordt er echt een beter echtgenoot van.
     Ik wens jullie veel liefde, wijsheid en trouw!

 3. Peter

  Goed beschreven! Mijn vriendin die ik graag had willen trouwen zou dit ook moeten lezen. We hebben een kind van 2.5 en eigenlijk nooit meer sex behalve in de periode waarin zij vruchtbaar is en we ee 2e kind proberen te maken in 10 min want dan moet ze weer weg. Ik ben ten einde raad. Moet ik dit echt gaan doen en weg bij de moeder van mijn zoon vanwege sex. Ik zou zo graag willen dat het minder belangrijk was. We hebben gepraat en relatietherapeuten versleten. Ik schaam me diep voor mijn behoefte en voor wat ik onze zoon aan ga doen. Ze gaf aan zo in de knoop te zitten dat ze geen behoefte heeeftt aan intimiteit. Waarop ik haar vroeg of het niet gewoon aan mij lag. Dat kan gebeuren. Dat werd in alle toonaarden ontkend maar toen ze voor werk dat ze niet leuk vindt naar een congres in san fransisco ging, ging ze wel vreemd met zomaar een zuid amerikaan die in haar couch surfing complex verbleef. Ik ben sexueel gefrustreerd nu en heb een negatief beeld van vrouwen.

  • JosΓ©

   Hoi Peter,

   Ik ben ook moeder van twee kinderen. Na de zwangerschappen en de zorg voor twee kinderen was mijn behoefte aan intimiteit ook ver te zoeken. Elke keer als mijn man mij aanraakte dacht ik, O jee hij wil weer. Hij heeft mij die ruimte gegeven. Pas nadat de tweede zo’n jaar of 3 Γ‘ 4 was, kwam het weer terug. En hoe! Dus misschien met geduld en even laten rusten dat het weer goed komt. Ik ben nu 45, en heb nu veel meer behoefte en plezier met sex. Ik hoop dat het bij jullie ook goed gaat komen! Er is dus hoop πŸ˜‰.

 4. Leuwin

  Sex is het fundament van een goede relatie.
  Elkaars behoeften weten en erover praten wat beide partners willen en graag hebben is van groot belang.
  Variatie is ook van groot belang, het spannend maken in een vrijpartij is zo plezant.

  • Leeuw

   Ben het helemaal eens meet leeuwin .
   Intimiteit loopt van elkaar zien- voorspel – aanraken tot uiteindelijk het orgasmes. Variatie: dat zie ik als een beetje erotiek. En daarbij je fantasie gebruiken. Ik weet niet of het dan verboden is die van porno-sites af te halen. Ik ben geen voorstander van de handel die er achter zit, maar ik zie wat betreft tantra voor ieder nog veel uitdagingen

 5. Passion

  Hoi Gerben, (en allen)
  Ik heb een fijne lange afstand relatie met een leuke man uit Rotterdam, ik zelf woonachtig in Alkmaar.
  Onze intimiteit en sex is zéér goed, en beaamt mijn vriend keer op keer.
  Omdat ik een vrouw ben met ’n hoog libido en ik er geen genoeg van kan krijgen, zit mijn vriend helemaal in zijn element.
  Hij heeft voor een 59 jarige man een ontzettend uithoudingsvermogen, ik zelf ben 50 jaar.
  Echter baart het mij zorgen, dat hij ondanks dΓ‘t erg twijfeld aan onze relatie.
  Hij vind de communicatie tussen ons niet optimaal, terwijl het non verbaal goed zit
  Hij twijfeld ook aangaande onze achtergronden en politieke voorkeur in onze relatie. “Is dat dan allemaal Γ©cht zo belangrijk, om een relatie te doen slagen, terwijl onze erotiek, intimiteit, op alle vlakken plus de sex goed zit?!”
  Hij is ook oprecht complimenteus om mijn figuur voor een 50 jarige vrouw
  (maat 36/38) voor mij is dat minder belangrijk, maar voor mijn vriend van essentieel belang, om zich blijvend aangetrokken te voelen. Ook vindt hij mij een zorgzame lieve vrouw. ZΓ³nder mij aan te raken..raakt m’n vriend al opgewonden van mij, en krijgt spontaan een erectie.
  Om t samen te vatten; ” Ik geef hem, waar hij als man behoefte aan heeft, en zie erook sexy klasse en vrouwelijk uit. En ben hem ook Γ©cht trouw.
  Ondanks dit alles, blijft hij twijfelen.
  En wenst hij een vrouw, waarbij Γ‘lle communicatie optimaal is en erook nog mooi slank uitziet.
  Vraag me af of erin 1 vrouw alles zit, waar deze man naar wenst?
  Vraag; ” Wat is wezenlijk de basis voor een ‘fijne gelukzalige relatie’, om een man Γ©cht te laten functioneren en dicht bij zijn gevoel (hart) te laten komen …

  • Beste Passion,
   Dank voor je uitgebreide reactie en vragen.
   Wat goed om te horen dat jullie een uitstekend seksleven hebben samen, en daar allebei erg van genieten!
   In je vragen lees ik ook twijfel en naast de goede seks, de communicatie, waar het wat minder gaat.
   Een relatie is niet alleen maar seks, net als een relatie ook niet alleen maar communicatie, of alleen maar zorgen voor elkaar is. Een goede relatie kent balans, de diverse aspecten versterken elkaar; met goede communicatie zal bijvoorbeeld een seksuele relatie nog veel beter kunnen worden. Intimiteit gaat verder dan seks alleen, het gaat over jezelf letterlijk en ook figuurlijk bloot geven. Elkaar je diepste geheimen, verlangens en angsten durven toevertrouwen, en als je elkaar trouw beloofd hebt, weet je dat de ander dan desondanks dat hij/zij alles van je weet, toch bij je zal blijven en van je zal houden. Liefde is zoveel meer dan seks alleen.
   Bevraag elkaar eens op wat je van elkaar nodig hebt, of verlangt. Wat zou de twijfels weg kunnen nemen? Waar komt de twijfel vandaan? Daar is helaas geen standaard antwoord op. Wat voor veel mannen geldt, kan voor jouw vriend anders zijn, iedereen is uniek, en iedere relatie ook. Ook daarom is communicatie de sleutel om elkaar echt te leren kennen en begrijpen.
   Veel goede gesprekken gewenst!

  • Van hauten danny

   Praten met elkaar , lost veel problemen op , doen

 6. Elbert

  Heel leerzaam al die aanwijzingen om een huwelijk tot een succes te maken!

2 Pingbacks

 1. Hoe Belangrijk Is Seks Voor Een Man: Een Diepgaande Analyse
 2. Hoe Belangrijk Is Seks In Een Relatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén