Dat wist je als vrouw natuurlijk al, maar deze blog gaat verder. Dat hij graag naar jou kijkt, en zeker als je bloot bent, is het een teken dat je man van je houdt, en seksueel gezond in elkaar zit. Maar hoe ga jij daar nou mee om?

 Deze blog is speciaal gericht op vrouwen. (Mannen mogen meelezen πŸ˜‰ )

Want jij, zijn vrouw, bent voor hem het bekijken waard!

Hij kijkt graag! (naar jouw bloot)

Wij mannen zijn visueel. We worden visueel geprikkeld, en waarschijnlijk was dat ook waardoor je man het eerst verliefd op je werd; door je haar, je ogen, je figuur of je lach. Uiteraard is het daar niet bij gebleven, want alleen op uiterlijk bouw je geen huwelijk. Toch zal het je misschien verbazen dat je man nog steeds kan genieten van naar je kijken. Geloof je het niet? Vraag het hem maar eens! Of zegt hij het al veel vaker, dat hij je mooi vind en knap, maar geloof je het zelf niet?

Hij kijkt graag naar jou! (w bloot)

Misschien denk je wel dat je helemaal niet de moeite waard bent om naar te kijken. Geloof me, je man denkt daar echt anders over. Jij bent zijn vrouw, en jij bent echt de moeite waard om naar te kijken! Een lust voor zijn oog zelfs! Daarvoor hoef je er echt niet uit te zien als een model (die bestaan ook alleen dankzij Photoshop). En het maakt echt niet uit dat je niet meer zo slank bent als je ooit was, of dat je huid niet meer zo strak zit als vroeger. Je man kijkt daar doorheen, en ziet zijn bijzonder mooie vrouw.

Iemand verwoorde het zo toen hij ging trouwen:

“Vanaf nu is mijn vrouw voor mij de norm.”

Mooi gezegd vind ik dat! Dat betekent dat jij als zijn vrouw voor hem perfect bent! Alle andere vrouwen zijn niet meer interessant, want jij bent van hem, en je bent mooi!
God is trouwens ook blij met hoe je er uit ziet. Hij heeft je tenslotte zelf gemaakt! Lees Psalm 139 maar eens.

Je bent mooi zoals je bent! Dat neemt niet weg dat je man het uiteraard zal waarderen als je aandacht besteedt aan je uiterlijk, tenminste als je dat voor hem doet.

Hij kijkt graag naar jouw bloot!!!

Als je het al niet kunt geloven dat je man graag naar je kijkt, dan is het natuurlijk helemaal moeilijk te begrijpen dat hij nog veel liever naar je kijkt als je jezelf helemaal bloot geeft. En toch is dat zo. Je man geniet van jouw bloot!

Misschien vind je het moeilijk om jezelf voor je man bloot te geven. Je bent echt niet de enige. Bloot is alles zichtbaar, waarvan je eigenlijk liever hebt dat niemand het ziet, waarvoor je je schaamt, of waar je ontevreden over bent. Maar weet je? Je man ziet dat allemaal niet. Hij ziet zijn vrouw, die zich voor hem helemaal geeft.

“Kijken? Ja, ja, met zijn handen zeker!” Als je dat denkt zit je er waarschijnlijk niet ver naast. Maar het is jammer als die gedachte je vervolgens in de weg zit om je aan je man te kunnen geven. Praat er samen over, en vertel hem wat je denkt en voelt en wat intimiteit voor jou betekent. Intimiteit hoeft echt niet altijd seks te betekenen, maar als je man dat moeilijk vindt, is dat niet raar. Voor veel mannen is intimiteit een lange leerschool. Hun beste leraar? Hun vrouw!

Heb je je wel eens gerealiseerd dat er maar één vrouwelijk bloot op de hele wereld is, waar hij naar mag kijken, en dat jij dat bent? Je kunt erover lezen in Spreuken 5:15-20.

Hoe gul ben jij naar je man?

Jij kunt dus kiezen hoeveel je aan je man geeft. Je hebt daarmee de sleutel in je handen van geven, maar ook van afwijzing. Dat klinkt als een zware verantwoordelijkheid, maar dat hoeft het niet te zijn. Jullie zijn getrouwd, en vormen een team, dus ook deze uitdaging zou je als team aan moeten gaan. Vertel elkaar wat jouw bloot voor jou betekent, en wat er door je heen gaat als hij naar je kijkt. Luister naar zijn verhaal als hij vertelt wat hij ziet als jij je bloot geeft! Intimiteit begint met praten en luisteren, je emotioneel bloot geven aan elkaar.
Zou je wel willen, maar ontbreekt het je aan goede ideeΓ«n? Dan kun je hier eens kijken. Twijfel je of je man zoiets kan waarderen? Reken maar van wel! Probeer het maar πŸ˜‰

Het kan zijn dat er problemen in jullie huwelijk spelen, en dat je zou willen dat je man graag naar je zou kijken. Dan huilt mijn hart voor jullie, want dan is je huwelijk in slechte staat. Dit kan komen door allerlei oorzaken; seksuele ervaringen uit het verleden, porno of andere problemen kunnen een behoorlijke ravage aanrichten. Laat het niet rusten, maar zoek (professionele) hulp! Zoek God, ook hierin! Hij zal je belonen als je Hem echt zoekt. (HebreeΓ«n 11:6)

Ken je dat liedje van Henk Westbroek? Zelfs je naam is mooi!

 

Als jij je kleren aantrekt zonder haast
En haast zonder erbij na te denken
Kijk ik naar een omgekeerde striptease
Van een volmaakte schoonheid
elke handbeweging: een gedicht
elke buiging als een roos die sluit
O schat van mij! O hemels hoge ster!
zelfs jouw schaduw kan mij verblinden
Dus ga niet weg. Ga nooit bij me weg
maar als je ooit verdwijnt:
laat mij je dan weer vinden

Vertel het verder!