Het is een paar weken stil geweest op deze blog in verband met onze vakantie, maar ik pak de draad weer op! Ik heb me voorgenomen om wat kortere blogs te schrijven, en niet iedere keer de 900 woorden aan te tikken, en dat past mooi bij dit onderwerp: hoe hou je nou je huwelijk licht en luchtig?

Bike Together Happiness Couple Romance Engagement

Vaak als we iets heel belangrijk vinden, erg graag willen of ons juist ergens aan ergeren wordt ons gedrag alles behalve licht en luchtig, met meestal de verkeerde gevolgen.
Zelf heb ik dat regelmatig. Doelgericht als ik ben probeer ik het te hard, en zit ik mijn eigen succes in de weg. Ik wil het dan gewoon te graag, maar soms is er juist lucht nodig om iets te laten gebeuren. Parkeer het doel, en ontspan!
Daarom hierbij een aantal tips om je relatie licht en luchtig te houden!

Tips

  • Relax! Als je vakantie hebt samen, en je ziet elkaar de hele dag, is de kans groot dat de ergernissen toenemen. Laat het niet gebeuren en laat je vooral niet gek maken. Maak je niet druk, geef elkaar de ruime en praat samen over wat je samen, alleen of met anderen kunt gaan doen.
  • Neem tijd samen! In de vakantietijd is het soms nog moeilijker dan anders om tijd samen te hebben. Je kinderen gaan (nog) later naar bed of je slaapt net als wij in een tent met het hele gezin. Weinig privacy, geen eigen slaapkamer, en tentdoek houdt weinig geluiden tegen… Maak samen een wandeling, of benut de tijd samen als je kids een spel met elkaar spelen of in het zwembad liggen.
  • Laat seks niet versloffen! Beter nog, maak er een prioriteit van! Het is heerlijk zomerweer, je kunt je luchtig kleden, en wat houdt je eigenlijk tegen om als jullie samen zijn, een knoopje extra open te doen en je geliefde van jou lichaam te laten genieten?
  • Heb lol samen! Ga iets ondernemen, maak nieuwe herinneringen, of speel een spelletje. De Praktijkvader heeft recent een leuk en simpel spelletje gemaakt wat gratis gedownload kan worden. Je kunt het met je geliefde spelen, maar ook met je kinderen. Of maak een spannende variant van een bestaand spel, zoals hier met Jenga. Maar je hebt natuurlijk niet veel nodig: 2 kussens is genoeg voor een kussengevecht πŸ˜‰ En een telefoon heeft iedereen, dus gekke saampies maken kan altijd!
  • Vergeet niet elkaar vast te houden! Ook als seks even lastig is, kun je elkaar altijd even knuffelen tussendoor, een hand geven of gewoon dicht tegen elkaar aan zitten. Lukt dat niet, knipoog dan naar elkaar, vrij-voetje onder tafel of stuur elkaar een leuk of spannend berichtje. Intimiteit kan ook echt zonder seks.
  • Houd de humor erin! Lachen met elkaar is echt heel goed voor jezelf en je relatie. Kijk bijvoorbeeld samen een avondje cabaret, thuis of in het theater. Geniet van elkaars humor, haal herinneringen op van toen jullie elkaar leerden kennen of van jullie huwelijksreis. Humor kan je relatie zoveel lucht geven!

En ja, ik weet het. Sommige relaties komen niet weg met een beetje licht en luchtig. Zit jij in zo’n situatie, weet dan dat er hoop is. Zoek professionele hulp. Wil je partner niet mee? Ga dan alleen. Bid voor je relatie, voor jullie intimiteit en seksualiteit. Lukt het niet? Laat het me weten, ik help graag mee zoeken en bidden. Bij God is er altijd uitkomst! En dat geeft Licht en Lucht!

 

Met deze blog doe ik mee met de “bloghop ” van de “Christelijke Webloggers”. Deze keer wordt de bloghop gehost door Lineke van “Kostbaar en Geliefd”, en het thema is – je raad het al – “Licht en Luchtig“.bloghop-2017-logo

Vertel het verder!