Over huwelijken en seks vanuit christelijk perspectief

Orgasme

Internationale dag van het vrouwelijk orgasme

Je wist het waarschijnlijk niet, maar vandaag, 8 augustus is internationale dag van het vrouwelijk orgasme. Deze feestdag is begonnen in BraziliΓ« om aandacht te vragen voor de vrouwelijke seksualiteit, maar wordt nu in steeds meer landen gevierd. Hoe zou jij deze dag willen vieren?

Vrouwen en hun orgasme

Nu kan ik natuurlijk niet echt uit eigen ervaring spreken als het over het vrouwelijk orgasme gaat, maar ik heb er toch wel wat over te zeggen πŸ˜‰
Uit diverse onderzoeken blijkt dat vrouwen gemiddeld veel minder vaak een orgasme hebben dan mannen. Daar waar mannen in 95% van de keren dat ze seks hebben een orgasme hebben, komen de vrouwen niet verder dan ongeveer 35%. Dat klinkt niet bemoedigend, maar het goede nieuws is, dat deze 35% heel goed beΓ―nvloedbaar is met de juiste “technieken”, daar waar de 95% bij de mannen nauwelijks te veranderen is. Goed nieuws dus!

Toch is seks ook voor vrouwen door God bedacht om van te genieten. Waarom heeft een vrouw anders een clitoris? O, denk je, maar de reis ernaartoe is ook al genieten, en zonder orgasme ben je als vrouw ook al tevreden?

Je. weet. niet. wat. je. mist.

Daarom vandaag 4 belangrijke ingrediΓ«nten voor seks op weg naar een vrouwelijk orgasme. Seks is voor jullie samen, daarom zijn de tips ook voor jullie allebei. De uitdaging van het vrouwelijk orgasme is net zo goed voor de man als voor de vrouw.

1. Voorspel

Bij een vrouw zit seks voornamelijk tussen haar oren, dus mannen, zorg ervoor dat ze zich geliefd voelt, dat ze kan ontspannen, zich kan focussen, en ervan kan genieten. Draai de deur op slot, zet een romantisch muziekje aan, en begin met een ontspannen massage.

2. Ken je lichaam

Weet hoe je als vrouw in elkaar zit, ook van onderen, hoe het voelt en wat je lekker vind. Hoe reageert je lichaam op aanraking? Je man kan geen gedachten lezen, dus help hem en vertel het hem. Je kunt bijvoorbeeld ook zijn handen leiden naar de juiste plekjes. Soms kan het helpen om een glijmiddel of massageolie bij de hand te hebben. Seks is niet bedoeld om pijnlijk te zijn!

3. De clitoris

Over het algemeen het gevoeligste lichaamsdeel van een vrouw. Mannen: Pas op! Erg langzaam en voorzichtig benaderen! Veel vrouwen kunnen alleen een orgasme krijgen door stimulatie knuffelen, kriebelen en likken van de clitoris, dus het is de moeite waard om hier uitgebreid aandacht aan te geven, maar wel met de nodige voorzichtigheid.

4. Geef niet op!

Zeker niet onbelangrijk: hou vol en heb geduld. Vrouwen, geef niet op, en vraag ook aan je man om door te gaan. Misschien wel veel langer dan je denkt, maar geef niet op! Het vrouwelijk orgasme heeft meestal veel meer tijd nodig dan dat van de man, dus neem er die tijd ook voor.
Houd het ontspannen, ook al mocht het toch niet lukken, dan is er volgende keer een nieuwe kans. Oefening baart kunst, en de kans is echt heel groot dat je er met deze tips komt!

 

Maak er een mooi feestje van!

 

Mis je de gouden tip? Zet hem in een reactie, dan kunnen anderen er ook nog van genieten!

Vertel het verder!

Vorige

Vakantietijd! Houd het licht en luchtig!

Volgende

Miniblog: Zeg het met bloemen!

  1. liefdeskruiden

    Deze had ik even gemist, maar een goed initiatief. Er is nog zoveel te ontdekken.

  2. Kathleen

    Wat goed dat je hierover schrijft πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén