Het klinkt natuurlijk heerlijk: hete stomende seks met je geliefde, onder de warme waterstralen van de douche. De praktijk is vaak weerbarstiger: je douche is te klein, de warme waterstraal te smal en een staand standje is in het echt nog niet zo gemakkelijk als je had gedacht…
Veeg het water uit je ogen en lees verder: Hoe kun je samen genieten van seks onder de douche?

Seks onder de douche - praktische tips!
Relax!

Als je nog nooit samen gedoucht hebt, zul je zien dat jullie al uitdagingen genoeg hebben met samen douchen – zonder seks.
Dus laat je hoge verwachtingen los, en ga er ontspannen in. Geef je geliefde een rugscrub of rugmassage, knuffel en zoen uitgebreid samen, of sop je lief met een lekkere douchegel of schuimzeep. Geniet van elkaars schoonheid, bloot en intimiteit, en laat je handen en ogen meegenieten.

Om te kunnen genieten van een douche moet je het natuurlijk wel lekker warm kunnen hebben.  Daarom kan het handig zijn om een dubbele douchekop te hebben, of een regendouche, dan kun je allebei tegelijk onder de straal staan. Als het in je badkamer fris is kun je ook een badkamerkachel aanschaffen.

Ruimte voor twee

Samen douchen is uiteraard gemakkelijker met een ruime douche. Toch heb je echt geen complete inloopdouche nodig om ruimte voor twee te hebben. Let wel op dat je douchegordijn bijvoorbeeld niet naar binnen komt waaien, maar met een beetje creativiteit is daar vast wel iets op te vinden. Mocht jullie douche echt te klein blijken, probeer dan eens een weekendje weg te boeken met een ruime badkamer en douche!

Al doende…

Ook al lukt het misschien niet de eerste keren om echt seks te hebben onder de douche, je kunt altijd genieten van wat wel kan! Geef niet op! Al doende leert men! Geniet van elkaar, en zoek samen naar mogelijkheden om elkaar ook onder de douche te leren kennen. Experimenteer met de mogelijkheden die jullie zien zitten. Ook hierbij geldt: als je er samen over praat, gaat het echt gemakkelijker!

Standjes onder de douche

Afhankelijk van jullie lengte, postuur, lenigheid en conditie kan het nogal uitmaken welk standje jullie voorkeur zal hebben. Standjes “achterlangs” zijn over het algemeen gemakkelijker, maar je kunt elkaar niet aankijken. De meeste mannen zullen over dit standje wel enthousiast zijn, vanwege het “uitzicht” (ja, echt!) en ze kunnen met hun handen overal bij. Al met al voor hem een aantrekkelijke positie. Maar ook hiervoor geldt: Praat er over hoe dit voor jullie is.
Standjes “van voren” bieden meer intimiteit wat dat betreft, maar zijn vaak weer fysiek zwaarder. Een andere mogelijkheid is om te gaan zitten op een kruk of op de vloer als je daar de ruimte voor hebt.
De variatie in standjes onder de douche zit vooral in waar je allebei je benen laat, en daarin kun je naar believen variΓ«ren.
Als jullie lengteverschil het lastig maakt, kun je een opstapje of krukje proberen. Je zou ook kunnen overwegen om een handgreep met zuignappen te gebruiken voor meer houvast. Probeer in elk geval te voorkomen dat je valt of gewond raakt en bij de eerste hulp uit kan gaan leggen wat je aan het doen was…

Glijmiddel

Al dat water spoelt het natuurlijke vocht gemakkelijk weg. Nat en nat is niet hetzelfde πŸ˜‰ , en met water gaat het stroef. Wil je een glijmiddel gebruiken onder de douche? Let dan even goed op dat je er niet een hebt op waterbasis. Kies in plaats daarvan voor een glijmiddel op siliconen of oliebasis. Deze zijn waterbestendig. Maar pas op, als je er mee knoeit wordt je douchevloer spiegelglad! Condooms zijn ook niet altijd bestand tegen dit soort glijmiddelen. Vind je het ongemakkelijk om in een drogist naar glijmiddel te zoeken? Bij online shops als Liefdeskruiden.nl of Intimitijd.nl kun je altijd wel iets vinden zonder overweldigd te raken door veel te veel bloot.
Een andere optie is natuurlijk om de straal anders te richten πŸ˜‰

Je kunt nergens schoner vrijen
dan onder de douche!

Ongesteld

Wist je dat samen douchen je maand langer kan maken? Niet echt natuurlijk, maar waar jullie misschien normaal gesproken een periode geen seks hebben vanwege maandelijkse ongesteldheden, biedt samen douchen mogelijkheden om dat misschien toch te doen. Je kunt nergens schoner vrijen dan onder de douche!

Als je ook nog een moment alleen onder de douche wilt hebben kun je er natuurlijk voor kiezen om niet tegelijk de douche in en uit te stappen.

Geef niet op!

Hoe dan ook, samen douchen biedt jullie tal van mogelijkheden om jullie intimiteits repertoire uit te breiden. Misschien zijn jullie niet na 1 keer enthousiast? Geef het een kans, en probeer het een paar keer meer. De kans is groot dat je samen douchen leert waarderen!

Belangrijk blijft: ontspan, heb lol en geniet van elkaars lichaam. En als je heerlijk van elkaar genoten hebt, maar jullie hebben nog zin in méér, dan ga je op bed toch nog gewoon lekker verder!?!

Vertel het verder!