Links

Ben je op zoek naar een goede bron voor tips voor je relatie, huwelijk of seksleven? Hieronder staat mijn top 10 van de blogs en sites over huwelijken, relaties en seks! Het grootste deel is Engelstalig, de Nederlandse staan bovenaan. Heb je niet genoeg aan 10? Op de links pagina kun je een nog grotere verzameling vinden!

1. Marriageweek.nl (nu: LoveUp.nl)

Nederlandstalige site, met als motto:

“Je relatie fijn houden…. Doe je samen”

Marriageweek organiseert 1x per jaar een week met relatie evenementen in de periode rond valentijnsdag, met allerlei activiteiten om op een ongedwongen manier aan je relatie te werken. Leuk initiatief!


2. premarriagecourse.nl en marriagecourse.nl

Nederlandstalige sites voor deze huwelijkscursussen, de premarriagecourse als voorbereiding op je huwelijk, en de marriagecourse voor als je al (even) getrouwd bent. Allebei aanraders om aan deel te nemen, afhankelijk van hoe ver je bent in je relatie.

De MarriageCourse hebben we zelf ook gevolgd, en veel van geleerd.

“We spraken niet met maar tΓ©gen elkaar!” Lees het verhaal van Robin en Carolien

De PreMarriageCourse hebben we zelf gegeven, wat ook ontzettend leuk is om te doen πŸ™‚
De vraag is niet: “Hebben jullie dat nodig dan?”, maar: Grijp deze kans om laagdrempelig aan je relatie te werken! Zonder enge groepsgesprekken trouwens.
Een cursus is er altijd wel ergens in de buurt te vinden! Check de website


3. tolovehonorandvacuum.com

Engelstalige site van Sheila Wray Gregoire. Ze schrijft goede boeken, en blogt over huwelijk, seks, opvoeden en geloof. En over de combinatie van die vier. Dit was denk ik de eerste blog die ik structureel ben gaan volgen, en dat doe ik nog steeds! Aanrader!

The good girls guide to great sex

Haar boek “The good girls guide to great sex” heeft een grote bijdrage geleverd aan de mooie veranderingen in mijn huwelijk, nadat ik het cadeau had gegeven aan Judith. (en daarna zelf heb gelezen)

Het boek “31 days to great sex” ligt al even te wachten op de te lezen stapel, maar ik kijk er naar uit het met mijn vrouw te lezen. Een boekbespreking volgt!

Sheila heeft ook een youtubekanaal!


4. hotholyhumorous.com

Engelstalige site van J. Parker. Haar thema is: “Sex and Marriage by God’s design” (Seks en huwelijk zoals God het bedoeld heeft). Ze schrijft naast blogs ook boeken, en blogt ongeveer 3x per week. Erg interessante artikelen, goed leesbaar. Haar boeken heb ik (nog) niet gelezen.


5. www.kevinathompson.com

Engelstalige site van een dominee uit Amerika. Hij schrijft een aantal blogs per week, met name over leiderschap, huwelijk, ouderschap en geloven. Zijn artikelen zijn goed leesbaar, eerlijk en inspirerend. Regelmatig verschijnen ook preken van hem op zijn youtube kanaal.

Al een aantal keer heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de schrijfsels van Kevin als bron voor een bijbelstudie, jeugdavond of gesprek.


6. www.thebettermom.com
The Better Mom

Engelstalige site door een aantal moeders over opvoeden, relaties en geloven. Een echte vrouwensite, en Judith is dan ook een groot fan van deze site.

Ik heb me laten vertellen dat je hier ook van alles kunt vinden over voeding, gezondheid en moederschap.

7. The Generous Husband

Engelstalige site van Paul waarmee hij je inspireert om als man het onderste uit de kan te halen voor je vrouw, om zoals hij het noemt een “generous husband” te worden: gul, royaal, edelmoedig naar je vrouw.

Zijn onderwerpen varieren van advies over het kopen van lingerie voor je vrouw, tot praten over je afgewezen voelen door een weigering van seks.

Echte mannen site, en door het enorme aanbod aan artikelen zeker de moeite waard.


8. thexycode.com

Van dezelfde auteur als “the generous husband”, maar dan gericht op vrouwen. Het thema van deze site is “Decoding the male mind”, wat zoveel betekent als: “het mannelijke brein ontcijferd”.

The XY Code

Ook hier goede artikelen die zeker de moeite van het lezen waard zijn voor zowel man als vrouw, en ook bijzonder geschikt om het gesprek tussen jou en je man of vrouw op gang te helpen.


9. www.onefleshmarriage.com

Bijzonder goede site met heel veel blogs en artikelen voor een christelijk huwelijk gemaakt door Brad & Kate.

One Flesh Marriage

Het mooie is dat deze site zich niet specifiek richt op mannen of vrouwen, maar voor allebei een heel uitgebreid aanbod heeft. Sommige blogs komen van Brad, andere van zijn vrouw Kate. Ze gaan geen onderwerp uit de weg, en hebben tot doel om christelijke stellen te overtuigen van de mogelijkheden van het huwelijk zoals dat in Efeze 5 beschreven is. Op hun site kun je altijd wel vinden wat je zoekt in de meer dan 500 (!) artikelen.


10. uncoveringintimacy.com

Uncovering Intimacy

Bijzonder interessante site met veel artikelen, podcasts en diverse enquetes over allerlei onderwerpen gerelateerd aan seks. Ook biedt deze site een aantal leuke betaalbare downloads en een online spel “truth or dare”.

De meeste artikelen gaan over het huwelijk en seksualiteit, maar soms maakt de auteur (Jay Dee) een uitstapje naar een ander onderwerp als geestelijke strijd, vrouwen in het ambt en andere theologische onderwerpen.

Deze site volg ik met veel plezier, en leert me regelmatig nieuwe dingen waar ik wat mee kan.


Ik ben benieuwd naar jouw beste online bron voor je huwelijk! Vertel het me in een reactie!

Vertel het verder!