Ook deze maand heb ik voor jullie een aantal interessante artikelen gevonden, met deze keer ook een podcast die zeker de moeite van het kijken waard is. Ook als je niet van lezen houdt, kun je hier inspiratie vinden voor je relatie!

Josh en Abi hebben hun Youtube kanaal weer nieuw leven ingeblazen! Met een serie van 5 podcasts, waarvan hieronder de eerste.
(Ondertussen is de tweede ook al uit, met als titel “Blijven vechten voor je relatie? Of laten gaan!?”.
Ze bespreken interessante thema’s: Want wat doe je als je partner ergens doorheen gaat? Hoe kun je er voor hem of haar zijn? En tegelijkertijd wil en kun je niet de psycholoog zijn. Waar vind je de balans? Wanneer moet je luisteren, wanneer mag je tips geven? Kijk de video, en leer hoe je met je partner in een moeilijke situatie om kunt gaan!

Podcast SZ1 – Afl 1: Soms voelt ruimte geven, als elkaar verliezen.


Liefdeskruiden heeft een mooie blog geschreven over “Wachten met seks”. Want waarom zou je eigenlijk wachten? En wat als je niet kunt wachten, of als je niet gewacht hebt? Mooi artikel, goed geschreven!


Kussen doet veel meer dan wij vaak denken! In onderstaand artikel 10 interessante feitjes over kussen. Want wist je dat hoevéél jullie kussen iets zegt over de tevredenheid in jullie relatie?
Tip: Bespreek deze 10 eens samen om te kijken in hoeverre dit voor jullie geldt! En waarom zouden jullie niet vaker kussen?

https://businessam.be/kussen-wetenschappelijke-feiten/


Even een heel ander onderwerp: Vreemdgaan. Ik weet uit eigen ervaring dat dat iedereen kan “overkomen” als je niet op let. Maar wat zegt de bijbel eigenlijk, en hoe reageert Jezus op iemand die vreemdgaat? Mooi artikel van dominee Arie van der Veer!

Zo reageert Jezus op mensen die vreemdgaan
Bron: EO Visie – Zo reageert Jezus op mensen die vreemdgaan

Ken je die uitspraak: “Mijn kinderen zijn mijn alles!“?
Onderstaand artikel plaatst daar een paar serieuze kanttekeningen bij, en stelt: “Wil je en jezelf en je kinderen gelukkig maken? Zorg er dan voor dat je je relatie met je partner onderhoudt.
Lees er hier meer over!

Wil je en jezelf en je kinderen gelukkig maken? Zorg er dan voor dat je je relatie met je partner onderhoudt.

https://www.metrotime.be/nl/nieuws/waarom-je-meer-van-je-partner-dan-van-je-kinderen-moet-houden


Op de valreep komt de uitnodiging van Uitgeverij Gideon binnen om in de zomer met een huwelijks-challenge mee te doen! Leuk! Hun eerdere challenges waren de moeite waard, dus dit belooft wat!

Huwelijkschallenge Gideon Boeken

Tijdens deze 40 dagen maken we gebruik van het boek De uitdaging van de liefde (Stephen en Alex Kendrick). Dit boek staat centraal in de film en de roman Fireproof. Deze boeken zijn primair gericht op het herstel van huwelijken, dus als je de boeken aanschaft zul je dat erin teruglezen. Wij gebruiken het boek omdat het zo mooi onderwijst wat liefde is en zo praktisch handvatten aanreikt om jullie relatie met elkaar te verbeteren en te verdiepen. 
Samen met collega’s én auteurs van uitgeverij Gideon schreven we voor elke dag een stukje. Je kunt zelf deze uitdaging aangaan, of samen met je geliefde. 

citaat uit de email

Lees hier de hele email, en meld je aan via deze link! 
Je ontvangt dan elke dag, van 15 juli tot en met 23 augustus een stukje in je mailbox. Ik kijk er naar uit!


Tijd voor elkaar” is de slogan van de campagne van de Marriage Course. Via onderstaand artikel lees je meer over dit onderwerp, en op tijdvoorelkaar.nl kun je de site van de campagne vinden.

Tijd voor elkaar!
bron: alphanederland.org

Opvallend dat het hoogst genoteerde verbeterpunt voor relaties goede seks is!
Overigens roept het artikel ook op om mee te doen met de campagne en samen met je kerk een Marriage Course te organiseren.


Veel lees en kijk plezier met deze relatie inspiratie! En vergeet niet: Ook in de zomerhitte kun je genieten van elkaar met hete seks!

Vertel het verder!