Na meer dan een jaar radiostilte op dit blog eindelijk weer een bericht! Het is een drukke tijd geweest, maar nu heb ik weer tijd om jullie te inspireren voor je huwelijk. Ik heb er zin in, en ben blij dat het eindelijk weer kan.

“Eindelijk, het kan weer” staat ook voor alles dat (binnenkort) weer mag, dat door coronamaatregelen lange tijd niet heeft gekund: Uit eten, naar een pretpark, iemand een knuffel geven en op vakantie. En het liefst ook allemaal zonder mondkapje. Waar kijk jij naar uit wat je hebt gemist door corona? Waar kijk jij naar uit in je relatie?

Eindelijk, het kan weer!

Ondanks dat er geen nieuwe berichten op dit blog bijkwamen, is het dagelijks aantal bezoekers alleen maar toegenomen. Ook de Pikante Pot deed het als download ontzettend goed, wat me heeft doen besluiten om deze download beschikbaar te maken voor iedereen die zich inschrijft voor de nieuwsbrief. Heb je de nieuwsbrief al, en wil je toch nog de download ontvangen, wil je het me dan even laten weten?

Wonderlijk, wat er ondanks een jaar niet bloggen toch gebeurt: Ook de gebedsverzoeken zijn alleen maar toegenomen, en blijf dat ook gerust doen. Bidden voor je huwelijk helpt echt! God laat je niet in de steek, als je je vertrouwen op Hem stelt. En ik help je graag je verlangens bij God te brengen.

Wat kun je verwachten?

Wat kun je verwachten op dit blog de komende tijd? In ieder geval weer regelmatig nieuwe berichten. Hoeveel en hoe vaak zal de tijd leren, maar ideeën zijn er genoeg. Bijvoorbeeld eindelijk de beloofde review van het spel “It’s a Date” en leuke tips en ideeën om een datenight in te kunnen vullen. Want sleur is een grote vijand van een spetterend huwelijk en een spannend seksleven, maar wat kun je er nou daadwerkelijk aan doen? Vooral veel leuke dingen samen doen, blijven spelen, blijven lachen en letterlijk en figuurlijk dicht bij elkaar blijven 😉 En daar valt gelukkig nog heel veel over te bloggen!

Verwachtingen is ook een onderwerp dat op mijn lijstje staat om over te gaan bloggen. Er zijn vaak zo veel verwachtingen die niet uitgesproken worden, en daardoor hun kans missen. Misschien verwacht jij seks te hebben vanavond, maar wat verwacht je geliefde? Verwachtingen die tot gemiste kans worden, worden uiteindelijk teleurstellingen. En als teleurstellingen zich opstapelen dooft je verwachting uit. Mocht je in die spiraal terechtgekomen zijn, ga erover in gesprek samen! Vraag elkaar naar jullie verwachtingen. Verwachtingen van jullie huwelijk, van de seks, en van jullie communicatie. En ook daarover wil ik meer gaan bloggen: over luisteren, de juiste vragen stellen, en samen in gesprek zijn. Want dat is lastig, maar kun je echt leren! Daarmee bouwen jullie een relatie op waarin verwachtingen besproken worden, en teleurstelling geen kans krijgt.

Testers gezocht!

Over spelen gesproken: ik heb zelf een spelletje gemaakt wat je als stel kunt spelen om jullie voorspel wat meer variatie te geven. Wij hebben er zelf al heel wat plezier mee gehad, en ik zou het graag breder beschikbaar willen maken, maar wil het eerst door een paar stellen laten uitproberen. Het gaat om een spelletje voor op je telefoon of tablet waar jullie een spannende avond samen mee kunnen beleven. Heb je interesse of vragen, laat het me weten! Het kost je niets, behalve dat je me eerlijk laat weten wat je ervan vind. En ik verwacht dat het jullie ten minste een leuke avond oplevert!

Marriage Course nu ook online!

In deze toch wel rare tijd kan het zomaar zijn dat je relatie er anders uitziet dan voor corona. Misschien hebben jullie meer tijd voor elkaar, of juist minder? Is er meer stress, of is het juist heerlijk om het even rustiger aan te kunnen doen. Veranderingen zijn er altijd, maar hoe gaan jullie er als stel mee om? Dit is jullie kans om eindelijk samen eens een Marriage Course te doen! Deze cursus is nu ook helemaal online beschikbaar. Echt een aanrader! Met sinds vorig jaar prachtig nieuw filmmateriaal. Wij geven deze cursus zelf ook, dus als je vragen hebt, stel ze!

In de vorm zoals wij deze cursus organiseren doe je de cursus helemaal als stel samen thuis. Jullie zijn dus helemaal vrij om een eigen moment te kiezen in de week, en er is geen afhankelijkheid van anderen. Makkelijker kunnen we het niet maken 🙂

Daten maar! Ook als je al een relatie hebt

Anonieme vraag: Hoe transparant zou je moeten zijn?

Pas kwam er een anonieme vraag binnen: Hoe transparant zou je moeten zijn in je huwelijk? Hoeveel deel je met elkaar en hoeveel los je op eigen houtje op voordat je je partner inlicht? Mooie vraag! Binnenkort schrijf ik er een blog over, maar ondertussen ben ik benieuwd: Hoe denk jij over transparantie in het huwelijk? Laat het weten in een reactie!

Hoe transparant zou je moeten zijn in je huwelijk? Hoeveel deel je met elkaar en hoeveel los je op eigen houtje op voordat je je partner inlicht?

Anonieme vraag

Heb je zelf ook een vraag over seks of je relatie, stel ‘m anoniem via deze site!

Via Hart voor het gezin kwam ik Idate’jes voor met z’n tweetjes tegen van Momentjess. Ik moet eerlijk zeggen dat we er zelf nog geen ervaring mee hebben, maar het ziet er erg goed uit! Naast datenight ideeën voor met je geliefde zijn er ook andere varianten om met je zoon of dochter te doen. Hieronder een filmpje wat een aardige indruk geeft. Heb jij ervaring met deze Idate’jes datenight ideeën? Of zou je graag een review op dit blog erover lezen? Laat het me weten!

Bij samen spelen hoor samen lachen. Samen nieuwe herinneringen maken (en dat kan echt ook tijdens lockdown!) Wat ga jij vandaag doen om je geliefde een glimlach op zijn of haar gezicht te geven?

Vertel het verder!